Sari la conținut
Frankenstein Mary Shelley Dracula Bram Stoker

Cele mai bune cărți de citit de Halloween!

Pentru a întregi atmosfera de Halloween și pentru a o sărbători așa cum se cuvine, m-am întrebat ce lecturi ar fi potrivite? Astfel, am găsit câteva idei despre cele mai bune cărți de citit de Halloween. Pe Facebook și Instagram, am pornit provocarea #Halloweekend în care menționez că sâmbătă și duminică mi-am propus să citesc două cărți clasice pentru a sărbători Halloween-ul tocilărește, cu burta pe carte 🤓: Frankenstein și Dracula. Așa că vă invit și pe voi să le descoperiți, redescoperiți, reamintiți și să vă resperiați cum se cuvine 😂🎃 Bineînțeles, puteți alege orice altă carte care se potrivește atmosferei de Halloween dar pe care tot ați amânat-o.

De exemplu, alte cărți potrivite de Halloween ar fi:

Cimitirul animalelor - Stephen King

Cimitirul animalelor de Stephen King

Un roman clasic al maestrului Stephen King, care pune în scenă premonițiile, spaimele și concepțiile noastre legate de moarte, cu accent pe tot ce este mai înfricoșător și mai tulburător.

Casa bântuită de Shirley Jackson

Hill House se înălța singuratică pe fundalul dealurilor, iar înăuntrul ei sălășluia întunericul… „Unul din cele două mari romane cu subiect supranatural din ultimii o sută de ani.“ (Stephen King)

Crimele din Rue Morgue și alte povestiri de Edgar Allan Poe

Crimele din Rue Morgue și alte povestiri cuprinde cele mai cunoscute nuvele și povestiri ale lui Edgar Allan Poe, unul dintre cei mai provocatori scriitori ai secolului al XIX-lea. Poe este considerat inventatorul literaturii polițiste și a contribuit, de asemenea, la cristalizarea genurilor științifico-fantastic și horror.

Portretul lui Dorian Gray de Oscar Wilde

Analiză subtilă a societăţii victoriene târzii, dublată de o afirmare a principiilor estetismului şi a teoriei frumosului ca valoare absolută, combinând elementele gotice cu cele ale prozei franceze decadente, Portretul lui Dorian Gray este unul dintre marile romane ale lumii, care a însemnat un punct de cotitură în istoria literaturii.

Coraline de Neil Gaiman

Nu întotdeauna dacă deschizi o ușă dai de o altă încăpere. Nu știi niciodată când te așteaptă o lume paralelă de cealaltă parte. Realitatea nu s-a mai transfigurat atât de straniu de când Alice s-a rostogolit în gaura iepurelui și a ajuns în Țara Minunilor.

Lasă un răspuns

I