Sari la conținut
cancer de san, ziua mondiala a cancerului de san, ziua mondala a luptei impotrivaa cancerului de san, cancer la san,

Durează doar 10 minute! 1 Octombrie – Ziua Mondială a Luptei Împotriva Cancerului La Sân

 

Începem luna octombrie cu sâni sănătoși – Controlul bate cancerul

 

Data de 1 octombrie marchează ziua mondială a luptei împotriva cancerului la sân. Este o zi foarte importantă pentru femei din întreaga lume în care li se reamintește despre importanța controlului medical la timp. Așadar, ziua mondială a luptei împotriva cancerului la sân contribuie la creșterea atenției și susținerii pentru conștientizare, depistare și tratamentul timpuriu, necesare pentru controlul asupra acestei boli. Și pentru că toate trebuie să avem sâni sănătoși pentru o viață sănătoasă, citește mai jos mai multe motive pentru care nu mai trebuie să stai pe gânduri!


De ce este importantă o zi pentru lupta împotriva cancerului la sân?

 

Da, este o zi importantă pentru conștientizare și pentru depistarea la timp. Cu toate acestea, ce mai trebuie să știi este că:

  • acest tip de cancer, și anume, cancerul de sân este cel mai frecvent întâlnit la femei;
  • 1 din 8 femei vor fi la un moment dat în viață diagnosticate cu cancer mamar; 
  • cancerul de sân nu ține cont de cine ești: doar 10% din cazuri de cancer mamar se datorează factorilor genetici, iar restul de cauze sunt necunoscute.
  • singura armă împotriva cancerului mamar este prevenția, adică efectuarea anuală a ecografiei mamare sau a mamografiei, pentru depistarea precoce a oricărei afecțiuni mamare;
  • depistat la timp cancerul mamar poate fi vindecat într-un procent de 90%.

Situația în România și cum poți răspândi această conștientizare

 

Din păcate, situația din România este una mai precară doarece cancerul la sân se depistează de cele mai multe ori în stadii tardive. Cauzele acestor situații constă în politica sanitară de prevenție, și îndeosebi, chiar lipsa acesteia. Prin urmare, printre primele acțiuni pe care le putem face, menționăm: autopalparea, un consult senologic și ecografia sau mamografia care sunt disponibile conform protocoalelor europene în uz.

Mai mult decât atât, site-ul Sereniti a realizat în anul 2017 o campanie împreună cu Simona Tivadar (medic primar în diabet, boli de nutriție și metabolism), Clinica Donna Medical Center și doamna doctor Teodorescu, o campanie care a produs o mai mare conștientizare în rândurile femeilor. Astfel, în cadrul campaniei, au avut loc povești ale celor care au trecut prin această experiență, interviuri, în ce constă protocoalele de examinare și multe altele. După cum afirmă și Simona Tivadar, „durează 10 minute să vă salvați viața, doamnelor!”.

De asemenea, Sereniti vă mai pune la dispoziție și un cod de 10% discount dacă doriți să vă faceți controalele necesare la Clinica Donna Medical Center. În cadrul acestei clinici, veți beneficia de servicii și aparatură de înaltă calitate atât pentru ecografiile mamare cât și pentru mamografiile digitale cu tomosinteză 3D.

discount Sereniti, Donna, cancer la san,

În concluzie, nu mai sta pe gânduri, ai grijă de tine prin controale regulate pentru a preveni această boală cumplită și pentru a te bucura de viață așa cum îți dorești. Iar dacă vrei să le spui și prietenelor tale, să mergeți împreună, distribuie acest articol pe oricare dintre rețelele sociale de mai jos. 


Sursă fotografie: Awareness Days 

Lasă un răspuns

I